0720.239.389

Exista suplimente nutritive la fel de eficiente ca si steroizii, dar care nu au efectele secundare ale acestora

GRESIT !!! Nu exista suplimente care sa se aproprie de eficienta steroizilor in aceea ce priveste dezolvatarea masei musculare si fortei. Folosirea steroizilor e o metoda periculoasa pentru sanatate si efectele secundare negative iti pot afecta viata atat pe termen scurt cat si pe termen lung, mai ales ca majoritatea tinerilor folosesc steroizi fara sa se documenteze, fara sa stie care sunt riscurile, fara sa puna in balanta argumentele pro si contra.

Exista metode naturale prin care se pot atinge obiective decente, in combinatie cu exercitiile fizice si dieta potrivita. Suplimentele nutritive reprezinta un sprijin important in obtinerea rezultatelor dorite si trebuie eliminata confuzia intre suplimentele nutritive si substantele interzise in sport . Exista produse extrem de eficiente, mai ales cand necesarul nutritional optim nu poate fi asigurat prin regimul alimentar sau cand organismul trebuie ajutat si stimulat.

Unicitatea fiecarui organism, reactiile diferite la antrenamentul de fitness sau aerobic  fac ca atat regimul alimentar, cat si administrarea suplimentelor sa necesite o personalizare. Unele suplimente se potrivesc mai bine unora, in timp ce la alte persoane nu au aceleasi efecte. Chiar in cazul aceleiasi persoane efectele sunt diferite de la o perioada la alta si de la un nivel de antrenament la altul.

De aceea este indicat sa ai un antrenor personal , care sa creeze un program adaptat pentru cerintele tale. Antrenorul personal va sti intodeauna sa asocieze in mod optim tipul de exercitii fizice incluse in antrenament cu suplimentele cele mai potrivite pentru amplificarea efectelor si obtinerea de rezultate in cel mai scurt timp.

Secretul unei slabiri sanatoase consta in asigurarea nutrientilor esentiali (proteine, grasimi, minerale, vitamine) dar cu putine calorii (densitate micronutritiva cat mai mare dar densitate calorica mica), astfel incat diferenta sa fie acoperita din grasimea de rezerva. Daca la aceasta dieta de slabire adaugam si fitonutrienti cu efect energizant, antioxidant, detoxifiant sau regulator asupra hormonilor si metabolismului este cu atat mai bine.

Indiferent de scopul urmarit – slabire, definire, cresterea masei musculare etc – suplimentele nu trebuie luate dupa ureche sau la recomandarea amicilor de la sala, pe sistemul “am luat eu si e bun”. Fiecare eticheta promite marea cu sarea dar nu toate aduc beneficii si nu orice produs e indicat scopurilor urmarite. Cel mai bun sfat ti-l poate da antrenorul personal, care cunoaste atat nevoile si reactiile organismului tau, cat si produsul pe care ti-l recomanda.

Asistandu-te in permanenta, antrenorul personal iti poate urmari evolutia in timp, iti poate indica dozele optime, iti poate indica combinatia potrivita de suplimente, poate supraveghea efectele acestora asupra organismului tau.

In combinatie cu dieta potrivita si un program de antrenament complex (cardio, forta, core training, flexibilitate), suplimentele nutritive pot fi un element accelerator catre dobandirea conditiei fizice pe care ti-o doresti.

Daca doresti sfaturi si un program de antrenament personalizat, nu ezita sa ma contactezi.