Fitness

Business

0720.239.389

Toata lumea isi doreste rezultate rapide. Astazi mergem la sala, maine vrem sa fim fit. Este, efectiv, imposibil sa se intample acest lucru. Toate lucrurile se intampla treptat si asta este un lucru bun, indiferent ca vorbim despre slabire, crestere in masa musculara sau corporala, tonifiere si tot asa. De ce? Deoarece corpul nostru are timp sa se acomodeze cu schimbarea.

Totusi, antrenamentul nu inseamna ca vom avea rezultate garantate. Daca nu ne odihnim, acest lucru se va vedea, iar rezultatele vor veni mai greu. Mai important decat atat, din punctual meu de vedere, este factorul nutritiv. Alimentatia este cheia succesului in fitness, indiferent de scopul urmarit.

De aceea, vreau sa va prezint 3 motive pentru care alimentatia potrivita inseamna rezultate rapide:

 

  1. Odata cu o alimentatie potrivita, indiferent daca facem sau nu sport, corpul nostru devine mai sanatos, rezistent si omogen. E mai usor sa ne atingem scopul, in cazul in care avem o alimentatie potrivita pentru acesta. De exemplu, daca cineva doreste sa slabeasca si va renunta la dulciuri, grasimi, prajeli si altele, indiferent daca face sau nu sport, tot va slabi cateva kilograme. Impreuna cu un antrenament eficient, rezultatele se vor vedea mult mai repede.
  2. Este o foarte buna metoda de sustinere a scopului nostru, datorita proprietatilor anumitor alimente. Daca reusim sa ne folosim de aceste proprietati, putem sa acceleram procesele necesare. De exemplu, daca stim ce alimente sunt bogate in carbohidrati si le putem consuma dimineata, putem sa incercam sa consumam mare parte din carbohidrati in prima parte a zilei.
  3. Alimentatia este foarte importanta, mai ales daca nu beneficiem de suplimente nutritive. Cu o alimentatie potrivita, putem sa “combatem” aceasta lipsa si sa consumam ce trebuie, cand trebuie, in cantitatile necesare si in asa fel incat sa avem parte de “suplimente” naturale.

 

Asadar, nu stiu ce parere aveti voi, dar eu cred ca alimentatia joaca un rol foarte important in viata unei persoane care face miscare, urmareste un anumit scop, se antreneaza cu anumite obiective si doreste sa aiba un stil de viata cat mai sanatos. Antrenamentele pot sa varieze, in functie de timp, spatiu sau dorinta, insa o alimentative potrivita va trebui sa existe pe tot parcursul vietii.